20 Ekim 2007 Cumartesi

Çamlık

İzmir'den gelirken eğer Sarmısaklı'dan şehre giriş yapacak olursanız sizi Ayvalık yazan tabeladan sonra Çamlık ve girişindeki Camping karşılayacaktır. Ayvalık beldesinin bir parçası olan ve bugün yıllanmış çam ağaçları ve doğal güzelliği dışında hiç bir ayrıcalığı olmayan bu semt geçmişten gelen şirin yapılaşmasını bugün gelişi güzel yapılaşmaya terk etmiştir.


Halen bir çok sit yapısının bulunduğu semtte estetik görünümlü villalar ve sıradan barınma yerleri görebilirsiniz.Bunların dışında Belediye Gazinosundan Tımarhane adasını ve her gün değişik renklere bürünen ufku ve güneşin batışını seyredebilirsiniz.


Bir zamanlar akşam çaylarının yudumlandığı kır kahvesi ekonomik nedenlerle çalıştırılamamakta ve anı olmaktan öteye geçememektedir.


Belirli bir kesimin faydalandığı Tenis Lokali ve kortları da Çamlıkta yer almaktadır. Şehre girerken sizi ilk karşılayan Camping'ten , karavanla gelenler dahil herkes belirli bir ücret karşılığında yararlanabilir.


Çamlık semtinin bulundugu bölgede Tımarhane adasını da içinde bulunduran bir iç deniz vardır.1970 li yıllara kadar burada plaj da var idi. İşleticisinin -ki bu plaj onun adı ile anılır idi"Ali İhsan'ın plajı"- işi bırakması ve vefatından sonra kendi haline bırakılmış zaman içinde de yok olmuştur.


Şimdi yerinde izi bile kalmayan, Rumlar zamanında yapılmış birçok manastır ve kilisenin varlığını eski fotoğraflardan öğrenmekteyiz.

1 yorum:

sedat dedi ki...

süper bir site tşkler bende şoyle bişi buldum tatil yerleri